پرحجم و دوربُرد؛

پاسخ سخت سپاه به داعش و موساد

گیلان نوا؛ سپاه پاسداران بامداد دیروز (سه‌شنبه) با چندین فروند موشک بالستیک، اهدافی در سوریه و عراق را از ۳ منطقه مجزا از داخل ایران (آذربایجان شرقی، کرمانشاه و خوزستان) مورد اصابت قرار داد.

سپاه پاسداران بامداد دیروز (سه‌شنبه) با چندین فروند موشک بالستیک، اهدافی در سوریه و عراق را از ۳ منطقه مجزا از داخل ایران (آذربایجان شرقی، کرمانشاه و خوزستان) مورد اصابت قرار داد.

این عملیات در کنار اینکه (طبق اطلاعیه‌های سپاه) بخشی از انتقام اقدامات تروریستی داعش (در کرمان) و صهیونیست‌ها (در ترور فرماندهان سپاه و جبهه مقاومت) بود، از برخی زوایای دیگر هم با عملیات‌های گذشته موشکی سپاه علیه اهداف برون‌مرزی تفاوت‌هایی داشت.

۱- سپاه پیش از این، در چند مورد دیگر اقدام به موشکباران مقرهای داعش در سوریه و پایگاه آمریکایی‌ها در عراق کرده بود اما عملیات اخیر علاوه بر اینکه از بقیه آنها دوربردتر محسوب می‌شود، از لااقل ۳ محل مجزا (خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی) علیه ۲ منطقه متفاوت به صورت همزمان اجرا شد.

اهداف مورد اصابت در سوریه، متعلق به گروه‌های تکفیری بویژه داعش بود که در منطقه «ادلب» در شمال این کشور قرار دارد.

داعش مسؤولیت عملیات تروریستی اخیر در کرمان که منجر به شهادت مظلومانه ۹۳ نفر از هموطنان‌مان شد را برعهده گرفت؛ از این رو یکی از اهداف اصلی سپاه در حمله موشکی بود که این بار مقرهایش در «ادلب» در فاصله حداقل ۱۲۰۰ کیلومتری از جنوب ایران قرار دارد.

سپاه برای زدن مقرهای داعش در ادلب در مجموع ۱۳ فروند موشک به سمت ادلب شلیک کرد که ۴ فروند آنها از نوع «خیبرشکن» (محل پرتاب؛ جنوب خوزستان) بوده است.

این موشک‌ها از جمله دقیق‌ترین موشک‌های ایران هستند که نخستین تجربه برون‌مرزی خود در میدان عملیاتی را تجربه کردند.

۲- هدف دوم که به صورت همزمان بامداد دیروز مورد اصابت قرار گرفت، یکی از مقرهای متعلق به موساد در اربیل عراق بود.

اقلیم کردستان در طول سال‌های گذشته یکی از مراکز اصلی استقرار گروهک‌های تروریست ضد ایران بوده که به همین دلیل بارها توسط سپاه پاسداران مورد حملات موشکی و پهپادی قرار گرفته و در آخرین هشدار، دولت عراق تعهد داد گروه‌های مسلح تروریستی را که علیه ایران کار می‌کنند، خلع سلاح و از مرزهای کشورمان دور کند.

تعهد دولت عراق هنوز به صورت کامل اجرا نشده و به‌ رغم تغییر مکان اکثر این گروهک‌ها، هنوز خلع سلاح آنها تکمیل نشده و این در بیان فرماندهان نظامی ایران نیز مشخص است.

با این حال، هدف حملات موشکی دیروز سپاه نه مستقیماً گروه‌های تروریست تجزیه‌طلب کُرد بلکه مقر «موساد» بود که در این منطقه مستقر است. اقلیم کردستان عراق روابط گسترده و صمیمانه‌ای با رژیم صهیونیستی دارد و موساد برخی مقرهای خود برای جاسوسی، جمع‌آوری اطلاعات و انجام برخی عملیات‌های خرابکارانه علیه جمهوری اسلامی ایران را در این منطقه مستقر کرده است. در ماه‌های گذشته نیز ایران در حمله دیگری یکی دیگر از مقرهای آنها در اقلیم کردستان را مورد اصابت قرار داده بود.

در عملیات اخیر، آنطور که از اخبار و تصاویر منتشر شده تاکنون می‌توان حدس زد – و با توجه به فاصله اهداف از مرزهای غرب کشور – از موشک‌های خانواده «فاتح» (عمدتاً فاتح ۱۱۰ با برد ۲۵۰ کیلومتر) استفاده شده و باز آنطور که در اخبار و تصاویر مشخص است، ظاهرا همه موشک‌ها با موفقیت به هدف اصابت کرده‌اند. خانواده فاتح یکی از دقیق‌ترین موشک‌های ایران است. موشک‌های شلیک شده به سمت اربیل در مجموع ۱۱ فروند (۴ فروند از کرمانشاه و ۷ فروند از آذربایجان شرقی) بوده که به این ترتیب تعداد کل موشک‌های شلیک شده در بامداد روز گذشته را به ۲۴ رساند. بنابراین عملیات اخیر از این منظر، بزرگ‌ترین و پرحجم‌ترین عملیات برون‌مرزی موشکی ایران محسوب می‌شود.

در تصاویر منتشر شده از حمله به مقر موساد در اربیل، تصاویر دیگری هم وجود دارد که احتمال به‌کارگیری پهپادهای انتحاری در این عملیات را تقویت می‌کند. از آنجا که در بیانیه‌های سپاه، تنها به به کارگیری موشک‌های بالستیک اشاره شده، این احتمال وجود دارد که پهپادهای فوق، توسط گروه‌های عراقی به کار گرفته شده باشند.

۳- در اخبار غیررسمی، برخی منابع به حمله به کنسولگری آمریکا و پایگاه این کشور در عراق هم اشاره کردند که هیچ‌کدام از آنها در دایره اهداف حملات ایران قرار نداشت.

همانطور که بالاتر هم گفته شد، حملات اخیر سپاه را باید بخشی از برنامه «پاسخ سخت» به اتفاقات اخیر دانست که حمله داعش به کرمان و ترور فرماندهان سپاه و جبهه مقاومت توسط اسرائیل از جمله آنهاست.

صهیونیست‌ها در یکی از این جنایات، سردار «سیدرضی موسوی» از فرماندهان نیروی قدس و یکی از مهم‌ترین فرماندهان پشتیبانی از جبهه مقاومت را در سوریه هدف قرار دادند و به شهادت رساندند.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی در ۱۰۰ روز اخیر تحت شدیدترین فشارهای دوران حیات نامشروعش قرار دارد و نبرد زمینی در غزه تاکنون (به گفته خود صهیونیست‌ها) ۲۰۰ کشته نظامی به آنها تحمیل کرده است، (البته شواهد و قرائن نشان می‌دهد تعداد تلفات صهیونیست‌ها بسیار بیش از این است اما سانسور قدرتمند در ارتش اشغالگر، اجازه انتشار آنها را نمی‌دهد).

انصارالله یمن نیز در عملیات‌های متعدد، به کشتی‌های اسرائیل در دریای سرخ حمله کرده و ورود آمریکا و انگلیس به جنگ با یمن (به صورت محدود) نیز نتوانسته جلوی این اقدامات را بگیرد.

از طرف دیگر آمریکا نیز به دلیل نزدیکی انتخابات ریاست‌جمهوری و البته اختلافات شخصی بایدن با نتانیاهو چندان رغبتی برای ورود به جنگ گسترده‌تر ندارد.

جمهوری اسلامی ایران ۴ سال قبل نیز پس از ترور سردار شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی توسط تروریست‌های ارتش آمریکا، با شلیک چند فروند موشک، پایگاه نظامی «عین‌الاسد» آمریکا در عراق را مورد اصابت قرار داد که یک اقدام نادر در دهه‌های گذشته بود.

بعد از آن بود که موجی از حملات متعدد دیگر از سوی گروه‌های مقاومت عراقی علیه پایگاه‌های آمریکا در این کشور صورت گرفت که همه آنها در جهت فشار بیشتر برای اخراج آمریکا از منطقه ارزیابی شد.

اخراج آمریکایی‌ها از عراق یکی از اهداف اصلی ایران و متحدانش در منطقه است که بارها به صورت آشکار اعلام شده است.

ایران حضور آمریکایی‌ها و کشورهای فرامنطقه‌ای در منطقه را موجب ایجاد ناامنی می‌داند و بویژه درباره حضور فیزیکی رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای خود بارها هشدار داده است.

جمهوری باکو، امارات و اقلیم کردستان از جمله مناطقی هستند که با صهیونیست‌ها ارتباط مستقیم دارند و رژیم صهیونیستی نیز برنامه حضور در این مناطق برای نزدیکی به ایران را دنبال می‌کند.

اساساً یکی از اهداف اصلی اسرائیل برای پیشبرد برنامه صلح با کشورهای منطقه، همین نزدیک شدن بیشتر به مرزهای ایران است که البته روند آن با وقوع عملیات «توفان الاقصی» فعلا متوقف شده است.

جمهوری اسلامی ایران این هشدار را به کشورهای منطقه داده است که در صورت عملی شدن هر گونه تهدید علیه ایران، بدون تردید به مبدا این حملات از هر کشوری که باشد پاسخ خواهد داد.