ورود به موقع رییس کل دادگستری و دادستان مرکز گیلان در محل حادثه

آتش سوزی در بیمارستان قائم رشت؛ ۹ نفر جان باختند

بیمارستان قائم‌ رشت بامداد سه‌شنبه (۲۹ خرداد ۱۴۰۳) طمعه حریق شد که با حضور به موقع و تلاش ماموران آتش نشانی مهار شد.

بیمارستان قائم‌ رشت بامداد سه‌شنبه (۲۹ خرداد ۱۴۰۳) طمعه حریق شد که با حضور به موقع و تلاش ماموران آتش نشانی مهار شد.

این بیمارستان ۲۵۰ تخت فعال داشته که در زمان وقوع آتش‌سوزی ۱۴۲ بیمار در بیمارستان بستری بودند از این تعداد ۱۰۹ بیمار در بخش عادی و ۳۳ بیمار در بخش‌های ویژه بستری بوده‌اند.همزمان با وقوع آتش سوزی بیماران از این بیمارستان به سایر بیمارستان‌های شهر رشت منتقل شدند. این آتش سوزی بعد از چهار ساعت تلاش نیروهای آتش نشانی مهار شد.

متأسفانه تاکنون و بر اساس آخرین آمارها ۸ نفر از بیماران که بیشتر آنها بدحال بوده و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند جان خود را از دست دادند.

 

 

رئیس کل دادگستری استان گیلان به همراه  دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در محل حادثه آتش سوزی در بیمارستان قائم رشت حاضر شده و از آن بازدید نمود

حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی نیارکی رئیس کل دادگستری استان گیلان به همراه سید مهدی فلاح میری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در محل حادثه آتش سوزی در بیمارستان قائم رشت حاضر شده و از آن بازدید نمود.

حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی نیارکی رییس کل دادگستری استان گیلان با ابراز تاسف از حادثه تلخ آتش سوزی در بیمارستان قائم رشت، به خانواده های سوگوار تسلیت گفته و برای مجروحین این حادثه آرزوی صحت و سلامتی نمود.

وی درادامه افزود: در همان ساعات اولیه بروز حادثه، تیم قضایی از دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان به سرپرستی معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ، بازپرس و سایر همکاران مرتبط، در محل حضور پیدا کرده و علت حادثه در دست بررسی قرار گرفت.

رئیس شورای قضایی استان خاطر نشان کرد: پزشکی قانونی با آمادگی کامل ضمن تحویل اجساد فوت شدگان حادثه، علت فوت را بررسی و خدمات لازم به مصدومین را ارائه می نماید.

وی با بیان اینکه پس از وقوع حادثه، بیماران  به سرعت انتقال پیدا کردند گفت: از ۱۴۳ بیمار بستری، ۱۲۰ نفر به بیمارستان های دولتی منتقل شده و مابقی نیز توسط همراهان بیمار به سایر بیمارستان ها هدایت شدند.

این مقام ارشد قضایی تعداد فوت شدگان این آتش سوزی را ۹ نفر اعلام کرده و افزود: اکثریت  آنان از بیمارانی بودند که  وضعیت آنان وخیم و در بخش آی سی یو( طبقه همکف) بستری بودند و متاسفانه پس از انتقال از بخش آی سیو ، جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به اینکه علت حادثه  و علت فوت بیماران در دست بررسی است، ابراز داشت: سازمان آتش نشانی باید با فوریت علت آتش سوزی را اعلام کرده و پزشکی قانونی نیز علت تامه فوت را مشخص نموده و فوری به شهروندان اطلاع رسانی می گردد.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی نیارکی اعلام کرد: قاضی ویژه ای برای رسیدگی به این حادثه معین شده و پس از روشن شدن تمامی ابعاد پرونده و علت حادثه، با مسببین و اهمال کنندگان، برخورد قاطع قانونی صورت می گیرد.

وی در پایان با بیان اینکه در مکان های پر ازدحام باید پیش بینی های امنیتی لازم صورت گرفته و مقررات ایمنی ساختمان ها رعایت شود تصریح کرد: رعایت استاندار در تاسیسات و همچین نظارت  مستمر بر موارد ایمنی از ضروریات پیشگیری از چنین حادثه های احتمالی است.

 

حریق بیمارستان قائم از تاسیسات برق اضطراری شروع شد

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: بر اساس بررسی های اولیه حریق بیمارستان قائم (عج) رشت از اتاق یو. پی. اس و تاسیسات برق اضطراری در طبقات زیرین بیمارستان شروع شد و موضوع به صورت دقیق توسط کارشناسان در دست بررسی است

دکتر محمدتقی آشوبی در گفت وگو با خبرنگاران، درباره حادثه آتش سوزی مهیب بامدادی در بیمارستان قائم(عج) رشت، اظهار کرد: این بیمارستان در زمان وقوع حادثه ۱۴۲ بیمار بستری داشته است.

وی با اشاره به حضور به موقع همه نیروهای امدادی استان از جمله اورژانس در محل حادثه، افزود: پس از دریافت گزارش ۲۳ کد را اعزام کردیم که شامل یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۲۳ دستگاه آمبولانس بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از انتقال بیماران به بیمارستان های دولتی و خصوصی استان خبر داد و گفت: ۱۱۸ بیمار هم اکنون در سطح استان بستری شدند.

آشوبی با اشاره به انتقال بیماران بدحال به بیمارستان های دولتی، اضافه کرد: از همان دقایق نخست وقوع حریق در بیمارستان، قرارگاه عملیاتی به منظور انتقال، بستری و ادامه درمان بیماران در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه از زمان اطلاع به اورژانس تا صبح امروز همزمان با عملیات اطفا، عملیات انتقال بیماران آغاز شد، افزود: متاسفانه ۸ تن از بیماران جان خود را از دست دادند که علت فوت توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است.

رئیس علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: ۲۸ نفر به پورسینا، ۴۴ نفر به رازی، هفت نفر به ولایت، ۱۸ نفر به حشمت، دو نفر به الزهرا، یک نفر به پیروز لاهیجان، ۱۰ نفر به بیمارستان پارس، یک نفر به آریا و سه نفر به صومعه سرا منتقل شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان بیان کرد: متاسفانه در آتش سوزی این بیمارستان هشت نفر جان باختند که علت فوت آنها در دست بررسی است.

ابوطالب صادقی، زهرا قربان شیرودی، صغری صفری، معصومه اصغرنیا، محمد منتظری، شهبانو راحت پیشه، آسیه جعفرزاده و لیلا جعفری در پی حریق بیمارستان قائم رشت جان خود را از دست دادند.

بیمارستان قائم (عج) رشت بامداد امروز حوالی ساعت ۱:۳۰ دقیقه بامداد دچار آتش سوزی شد که با تلاش نیروهای آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت این آتش سوزی کامل مهار شد و ۱۴۲ بیمار بستری در این بیمارستان به طور کامل به سایر مراکز درمانی منتقل شدند که هم اکنون ۹۷ نفر در این مراکز بستری هستند.

دکتر آشوبی بیمارستان قائم را از بیمارستان موثر در درمان استان دانست و با تاکید بر اینکه ۱۲۰۰ تخت بیمارستانی در اختیار بخش خصوصی است و از این تعداد ۲۵۰ تخت بیمارستانی در قائم فعال است  اظهار کرد : متاسفانه ۸ نفر که در بخش مراقبت های وِیژه بودند در زمان انتقال جان باختند

 

اطلاعیه مدیریت بیمارستان در خصوص وقوع آتش سوزی

متأسفانه حدود ساعت یک بامداد روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۹ در طبقه منفی یک بیمارستان در اتاق ups بدلیل احتمالی اتصال و آتش‌سوزی یکی از باطری‌های ups اضطراری بیمارستان آتش‌سوزی محدودی با دود غلیظ بدلیل آتش سوزی کابل ها رخ داد که این دود غلیظ در سراسر طبقات بیمارستان مخصوصا طبقه منفی یک سریعا گسترش پیدا کرد و بلافاصله از طریق بیمارستان با آتش نشانی و سایر واحدهای امداد استان فوری تماس گرفته شد و عملیات جابجایی ایمن بیماران به مراکز درمانی استان از طریق آمبولانس های اورژانس گیلان صورت گرفت که خوشبختانه بالای ۹۵درصد بیماران بستری درطبقات به شکل سالم و ایمن به بیمارستان های سطح شهر منتقل و درحال ادامه درمان توسط پزشکان معالج خودشان با هماهنگی صورت گرفته می‌باشند.
متاسفانه در این جابجایی و انتقال تعداد محدودی از بیماران بدحال و اینتوبه که به دستگاه ونتیلاتور وصل بودند به هنگام جابجایی و یا در بیمارستان های مربوطه فوت نمودند که علی رغم عملیات احیا این بیماران جان خود را از دست دادند
در همین راستا مدیرعامل و هیئت مدیره و کلیه کارکنان و پرسنل بیمارستان مراتب تاسف و تسلیت خود را به بازماندگان و خانواده های بیماران متوفی اعلام نموده و ضمن پوزش از کلیه خانواده های بیماران جابجا شده، هماهنگی لازم جهت ادامه درمان توسط پزشک معالج خود بیمار در آن بیمارستان صورت گرفته و کلیه هزینه های بیماران فوق الذکر برعهده بیمارستان بین المللی قائم (عج)خواهد بود
مدیریت بیمارستان ضمن تشکر از کلیه واحدهای امداد و نجات و آتش نشانی و اورژانس و نیز استاندار محترم و ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی و کلیه مسئولین قضائی و انتظامی و بازرسی استان که در تمام مراحل جابجایی بیماران در بیمارستان حضور داشتند تقدیر و تشکر می‌نمایند.
ضمنا مدیریت بیمارستان تمام تلاش خود را به عمل خواهد آورد که در اسرع وقت بیمارستان را با ایمنی کامل بازگشایی کرده و پذیرای مدد جویان محترم باشد.

گفتنی است بیمارستان قائم ( عج ) با داشتن ۲۵۰ تخت از ۱۲۰۰ تخت بیمارستانی بخش خصوصی گیلان را در اختیار دارد ، این بیمارستان با داشتن ۴۵ تخت ای سی یو و ۱۵ تخت سی سی یو در درمان و سلامت استان نقش بسزایی دارد. این حادثه اگر چه از حیث فوت شدگان برای مردم استان تالم اور است ، اما از همان لحظات اولیه حادثه مدیریت و کادر بیمارستان لحظه ای بیماران را رها نکرده و خوشبختانه رسانه های استان هم با صداقت رسانه ای با این اتفاق ناگوار به پوشش لحظه به لحظه اخبار پرداختند.

 

رئیس سازمان آتش نشانی رشت: هیچ اخطاریه مکتوبی برای بیمارستان قائم ارسال نشده است

رئیس سازمان آتش نشانی رشت، با بیان اینکه کانون آتش‌سوزی بیمارستان قائم شناسایی شده، اما علت حادثه همچنان در دست بررسی است، گفت: یک تماس با سازمان گرفته شد و پس از دو دقیقه در محل حضور داشتیم.

شهرام مومنی، با اشاره به تداوم حضور نیروها و کارشناسان آتش‌نشانی شهرداری رشت در محل وقوع حادثه آتش‌سوزی بیمارستان قائم(عج)، اظهار کرد: کانون آتش‌سوزی شناسایی شده، اما علت حادثه همچنان در دست بررسی است.

وی با بیان اینکه بیمارستان‌ها همه ساله تاییدیه‌های ایمنی را دریافت و به روزرسانی می‌کنند، افزود: در سال جاری نیز جلسات مربوط به ایمنی را با ریاست بیمارستان برگزار کردیم و قرار شد که برخی از نواقص رفع شود، ضمنا هیچ اخطاریه مکتوبی برای بیمارستان قائم ارسال نشده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی رشت بیمارستان قائم را دارای حداقل ضوابط ایمنی از جمله سیستم اعلام حریق و خاموش کننده‌های دستی و فایر باکس نسبت به بیمارستان‌های دیگر دانست و متذکر شد: پروانه ساختمانی این بیمارستان در سال ۸۷ صادر شده و لذا در ویرایش جدید آیین نامه ایمنی، کلیه بیمارستان‌ها مکلف به تعبیه سیستم اطفاء حریق شده‌اند.

مومنی با اشاره به وضعیت مناسب‌تر این بیمارستان نسبت به سایر بیمارستان‌های رشت، تاکید کرد: همه بیمارستان‌ها دارای نواقصی هستند که در بررسی‌های سالانه برطرف می‌شوند.

وی منشاء حریق را در اتاقک یو.پی.اس و سرور دانست و تاکید کرد: آژیر آتش به صدا درآمده اما عدم انجام درست و به موقع عملیات اولیه‌ی اطفا توسط پرسنل و ترکیدگی باتری‌ها سبب آتش گرفتن کل اتاقک که در طبقه منفی بیمارستان قرار داشت، شده و شعله‌ها کل طبقه را در بر گرفته است.

رئیس آتش‌نشانی رشت با بیان اینکه یک تماس با سازمان گرفته شد و پس از دو دقیقه در محل حضور داشتیم، اضافه کرد: با توجه به رفتار آتش، احتمال اطلاع‌رسانی با تاخیر به آتش‌نشانی وجود دارد.